Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya Gittiği Dönem Gümrüklerde Test Kiti ve Maske Kaydı Yok

TAKİP ET

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım hakkında Sedat Peker tarafından ileri sürülen iddialara cevaben öne sürdüğü "test kiti ve maske yardımı" iddialarını boşa çıkaran yeni bilgilere ulaşıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde yayımladığı videolardan birinde, eski Başbakan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela üzerinden gerçekleştirilen uyuşturucu ticaretinin taraflarından biri olduğunu iddia etmiş, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise konu hakkında yaptığı açıklamada "Oğlum Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” demişti.

Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği üç aylık dönemde, Türkiye-Venezuela arasında maske sevkiyatı yapılmadığı, aynı dönemde ise iki firma arasında yalnızca ticari bir faaliyet olarak bin 500 adet test kiti sevkiyatı yapıldığı ortaya çıktı.

Ticaret Bakanlığı'nın 2020 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait gümrük kayıtlarında Türkiye ve Venezuela arasında yalnızca 19 Kasım 2020 tarihinde bin 500 adet test kiti ihracı görülüyor. İhraç edilen söz konusu kitleri gönderen İstanbul merkezli firmanın ise Erkam Yıldırım ile hiçbir bağlantısının bulunmadığı ortaya çıktı.

Sedat Peker yayımladığı videolardan birinde Erkam Yıldırım hakkında, "Kokain, önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. En son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergâh çalışması. ABD’de uyuşturucuyla mücadele çok güçlü ve baskın karakter. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca 800 kilometre Venezuela ile sınırları var. Kolombiya’dan oradan geçirmek çok kolay, yeni adres. Venezuela’da sıfır kontrol. Buraya döneceğiz bir de bize gelen kokainler diyorsunuz ya. Avrupa’da kokainin fiyatı çok ucuz, 45 bin eurolarda kilosu. Türkiye’de çok pahalı, esas pahalı olan yer Orta Doğu.

Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direk Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası" demişti.

Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya Gittiği Dönem Gümrüklerde Test Kiti ve Maske Kaydı Yok