Erkek Doğurmadığı İçin Eşini İşkenceyle Öldüren Katilin Kan Donduran Telefon Kaydı Ortaya Çıktı: Şu An Ağzını Kapattım Can Çekişiyor!

TAKİP ET

Diyarbakır'da eşini erkek doğurmadığı için işkenceyle öldüren Veysi Turan davasında dosyaya sanığın 155'i arayarak yaptığı görüşme de girdi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde meydana gelen olaydan bir gün önce kız bebek dünyaya getiren Mübarek Turan, taburcu olup evine gelmiş, kızını emzirmiş ve yorgun düştüğü için uyuyakalmıştı.

İki kız doğuran Mübarek Turan uykusundayken eşi Veysi Turan tarafından hedef alınmış, Veysi Turan eşinin yanak ve şakaklarına yüksek voltajda elektrik vererek öldürmüştü.

Eşini öldürdükten sonra 155'i arayan Veysi Turan "Eğer katli bana helalse eşimi öldürdüm" diyerek kendisini ihbar etti. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Veysi Turan hakkında olayı ihbar ettiği için iyi hal indirimi uygulanarak cezası müebbet hapse çevrildi.

"Kulağıma Ruhani Bazı Sesler Geldi"

Yerel mahkemenin kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından esastan bozuldu. Yargıtay kararında mahkemenin sanık hakkında indirim uygulamasının usul ve esasa aykırı olduğu belirtilerek Veysi Turan hakkında indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti.

Bugün yeniden hakim karşısına çıkan sanık Turan, "Evdeki seyyar priz arızalandığı için elektrikçi dükkânından kablo ve kontrol kalemi satın aldım. Prizi tamir ederken kulağıma ruhani bazı sesler geldi ve kanepede uyuyan eşimi öldürdüm. Kabloyu eşimin yüzüne değdirdim. Eşim dondu kaldı. Elimle ağzını kapatınca bilincimi kaybettim" ifadelerini kullandı.

"Kızım Erkek Doğuramazsa Kocasının Kendisini Öldürebileceğini Söylüyordu"

Maktül Mübarek Turan'ın babası Hamit Saz ise mahkemede "Kızım hamile olduğu sıralarda, bana ikinci bebeğin cinsiyetinin erkek olmaması ve bir daha kız bebek dünyaya getirmesi halinde kocası Veysi'nin kendisini öldürebileceğini söylüyordu. Bunları anlatırken gülerek söylediği için ben de pek fazla ciddiye almıyordum. Kızım ikinci bebeğini sezaryenle doğurduktan bir gün sonra sabah saatlerinde biri telefonla beni aradı ve 'Kızın öldürüldü, hemen morga git' dedi. Kim olduğunu sorduğumda da kızımın komşusu olduğunu söyledi. Damadımı, işsiz olduğu için kızımın hatırına sayıp 5 yıl besledim, şimdi ise deli numarası yapıyor" diye konuştu.

"Eniştem Bebeğin Elbiselerini Tekmeleyip 'Yine mi Kız Olacak' Diye Bağırdı"

Doğumdan önce bebeğin kız olacağının belli olmasıyla ablasının kız bebek kıyafetleri alıp eve geldiğini belirten kardeşi Rojda Saz, "Eniştem de bu elbiseleri görünce tekmeleyip ablama, 'Yine mi kız olacak' diye bağırdı. Kız bebek dünyaya gelince de ablamı öldürdü. Doğum öncesi evde otururken bebeğin isminin ne olacağını konuşuyorduk. Eniştem hiçbir tepki vermedi. Neden sessiz kaldığını, kendisinin de bir isim söylemesini istedim. O da, ‘Erkek olsaydı adını ben koyardım, kız olduğu için karışmıyorum' dedi. Sezaryen doğumda bir kadının en fazla 3 doğum yapacağını doktordan öğrenince bundan çok rahatsız oldu ve bebek doğduktan sonra da ablamı öldürdü" ifadelerini kullandı.

Maktül Mübarek'in annesi Remziye Saz da bu ifadeleri teyit ederek "Damadım bebeğin cinsiyeti belli olduktan sonra bana sordu. ‘Siz kız olduğunu biliyor musunuz' dedi. Ben de doktorun ultrason sonuçlarına göre kız tespitinde bulunduğunu söyledim. Morali çok bozuldu" dedi.

"Şu An Ağzını Kapattım, Can Çekişiyor"

Veysi Turan'ın 155'i arayarak olayı ihbar ettiği sırada "Şu anda eşimi öldürüyorum" dediği telefon kaydında şu diyalog geçti:

Polis: Öldürdün mü, yoksa öldürüyor musun?

Veysi Turan: Valla daha ölmemiş. Ama katli bana helalse öldürüyorum.

Polisin adres sorduktan sonra "Ekip gönderiyorum" demesi üzerine Turan, "Tamam şu an ağzını kapattım can çekişiyor" yanıtını verdi.

Deli Numarası

Mahkeme, tüm bu delil ve tanıkların ifadelerini göz önünde bulundurarak Veysi Turan'ın cinayeti önceden tasarlayarak gerçekleştirdiğine kanaat getirdi.

Deli numarası yaparak suçtan kurtulmaya çalıştığı belirtilen Veysi Turan hakkında indirim uygulanamayacağına karar verilerek Yargıtay'ın bozma kararı uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedildi.

erkek doğurmadığı için eşini işkenceyle öldüren katilin kan donduran telefon kaydı ortaya çıktı şu an ağzını kapattım can çekişiyor mübarek turan veysi turan remziye saz hamit saz rojda saz