Erkekken 2 Kadına Tecavüz Eden Trans Birey, Cinsiyet Değiştirdiği İçin Kadın Hapishanesine Gönderilebilir

TAKİP ET

Erkekken Adam Graham olarak bilinen Isla Bryson, 2016 ve 2019'da cinsel saldırılardan hüküm giydikten sonra cezasını geçirmek için kadınlar hapishanesine gönderilebilir.

Transseksüel bir kadın olan Isla Bryson (erkek olduğu zamanda kullandığı isim 'Adam Graham'), cinsiyet değiştirmeden önce iki kadına tecavüz ettiği için suçlu bulundu. Glasgow'daki Yüksek Mahkeme'de yapılan duruşmada, Bryson'ın 2016'da Clydebank'ta ve 2019'da Glasgow'da iki kadına tecavüz ettiği belirlendi. 

Suçlamaları reddeden Bryson, tecavüz ettiği kadınların rıza gösterdiğini belirterek 'başka bir insanı asla incitmeyeceğini' söyledi.

Bryson, dört yaşında transseksüel olduğunu bildiğini, ancak geçiş kararını 29 yaşına kadar vermediğini, şu anda hormon kullandığını ve cinsiyet geçişini tamamlamak için ameliyat olmak istediğini söyledi. 2016'da cinselliğiyle mücadele ettiğini ve duygusal olarak sorunlar yaşadığını ifade eden Bryson, yaptıklarından pişman olduğunu söyledi. 

Tecavüzcü trans kadının, 28 Şubat'taki karar duruşması öncesinde gözaltına alınacağı ancak bu süreyi kadınlar için ayrılan bölümde geçireceği duyuruldu. 

The Telegraph, mahkûmiyet kararına rağmen tutuklu bulunan Bryson'ın Stirling'deki bir kadın hapishanesi olan HMP Cornton Vale'ye gönderilmek üzere hazırlandığını açıkladı.

 

adam graham isla bryson trans kadın transseksüel tecavüz kadın hapishanesi