Erken Seçim Hazırlığı mı: Cumhur İttifakı'nın Adayının Erdoğan Olduğu Duyuruldu

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gelecek seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu duyurdu. AKP'li Çelik'in bu çıkışı erken seçim tartışmalarını güçlendirdi.

Erken seçimle ilgili tartışmalar sürerken, kimi hukukçular, Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği olmadan bir kez daha cumhurbaşkanlığına aday olamayacağını savunuyor.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruya "AK Parti açısından herhangi bir spekülasyon konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.
 

Açıklama Arınç'ın Sözlerinden Sonra Geldi


Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden ve bir süredir eleştirileriyle gündeme gelen AKP'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç'ın "Bizim adayımızın kim olacağı konusunda sadece Bahçeli'nin söylediği var. Ama AK Parti cenahından ve bizzat Erdoğan'ın kendisinden "Ben aday olacağım" diye bir söz gelmedi" sözlerinden sonra AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısının ardından konuştu.

Çelik "AK Parti açısından herhangi bir spekülasyon konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

erdoğan akp ömer çelik cumhurbaşkanlığı cumhurbaşkanlığı adaylığı erken seçim akpli cumhurbaşkanı