Ermeni Cumhurbaşkanı, Kraliçe II. Elizabeth'in Tabutu Başında Poz Verdi: Cenazede Maiyetiyle Şakalaştı

TAKİP ET

Ermenistan Cumhurbaşkanı Vahagn Khachaturyan, Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreninde, Kraliçe'nin tabutu başında poz verdi, bir yardımcısına fotoğraf çektirdi. Khachaturyan Westminster Hall'da maiyetiyle şakalaştığı için eleştirilere neden oldu.

Ukrayna'yı işgale kalkışan Rus diktatörü Vladimir Putin ve İran'ın faşist mürteci molla rejiminin Güney Kafkasya'daki en sadık müttefiki olan Ermenistan'ın Cumhurbaşkanı Vahagn Khachaturyan, kısa süre önce vefat eden Britanya Kraliçesi II. Elizabeth'in cenaze törenine katıldı.

Khachaturyan, cenazede maiyetiyle şakalaşıp güldü, ayrıca Kraliçe'nin tabutu başında poz vererek bir yardımcısına fotoğraf çektirdi. Khachaturyan cenazesine katıldığı bir devlet başkanının hatırasına yönelik bu nezaketsiz hareketleriyle eleştirilerin odağında.

Cenaze Boyunca Sadece O Konuştu

Cenazeye katılanlardan biri, İngiliz basınından The Sun'a yaptığı açıklamada Khachaturyan'ın Kraliiçe II. Elizabeth'in tabutu taşındığı sırada yanındakilerle yüksek sesle şakalaştığını ve güldüğünü söyledi. The Sun'a konuşan Westminster Hall katılımcısı, "O salonda yüzlerce insan vardı ve kimse konuşmuyordu. Yalnızca o konuşuyordu..." ifadelerini kullandı. Bir başka öfkeli katılımcı ise "Sadece bu adam dışında herkes bu kurallara harfiyen uydu" dedi. 

İngilizlerin Tepkisini Çekti

Khachaturyan'ın fotoğraf ya da video çekiminin yasak olduğu bin yıllık mekandaki davranışları İngilizlerin eleştirilerine neden oldu.

Khachaturyan, Haziran ayında Rusya'da düzenlenen bir ekonomik konferansta, Ukrayna'da binlerce insanın ölümüne neden olan Rus diktatörü Vladimir Putin'e daha savaş devam ederken sevgiyle sarılmıştı. 

 

ermeni cumhurbaşkanı kraliiiçe kraliçe elizabeth tabutu başında poz verdi cenaze maiyetiyle şakalaştı