Ermeni Derneğinde Macron: Dağlık Karabağ Azerbaycan Toprağıdır

TAKİP ET

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Dağlık Karabağ'ın uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağı olması sebebiyle müdahale edemeyeceklerini ifade etti.

Fransa'da, Ermenistan için yardım toplayan Fransız Ermeni Destek Fonu'nun merkezine destek ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur" dedi.

Bir gencin Macron'a seslenerek "Terörle mücadele kapsamında, (Dağlık Karabağ'a) müdahale etmek için sizi engelleyen nedir" şeklindeki sorusuna Macron, "Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler'in tanımlamasına göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça da müdahale etme hakkınız yoktur. Mesela Mali'ye müdahale ettik, çünkü devlet 'teröristler bize saldırıyor' diyerek bizi davet etti. Suriye bölgesinde ise koalisyon güçlerine katıldık, çünkü teröristler yine devletlere saldırıyordu. Dağlık Karabağ'da ise durum çok farklı, bu yüzden daha kompleks bir olay" ifadelerini kullandı.

emmanuel macron fransa cumhurbaşkanı dağlık karabağ karabağ fransa türkiye azerbaycan ermenistan ermeni derneğinde açıklama yaptı suriye mali genç soru sordu ermeni destek fonu