'Ermeni Soykırımı' Yalanı Biden'ın Diline de Dolandı

TAKİP ET

ABD basını, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını resmen 'soykırım' olarak nitelendireceğini duyurdu.

BBC Türkçe'nin Wall Street Journal gazetesinden aktardığı haberde ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarının anma günü olan 24 Nisan'da yapacağı açıklamada 'soykırım' ifadesini kullanacağı iddia edildi.

İsmini vermek istemeyen yetkililerin 'durum henüz netleşmedi' şeklinde verdiği haberde nihai bir karar verilmediği ve bu yönde bir bilgilendirme yapılmadığı belirtildi. Biden'ın daha önceki başkanlar gibi sembolik bir açıklamayı yapmayı da tercih edebileceği söylenirken Wall Street Journal, Biden'ın 'soykırım' demesi durumunda Türkiye ile ABD arasındaki gerilimi daha da artıracak 'ender görülen' bir adım olacağını belirtti.

1915'de Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1,5 milyon sivil Ermeni'nin öldürüldüğü yalanıyla yıllardır 'Soykırım' sahtekarlığı yapan Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan çarşamba günü verdiği bir röportajda, "ABD'nin (soykırımı) tanıması birçok ülke için bir tür ahlaki işaret olacaktır" şeklinde konuştu.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jen Psaki, yönetimin Cumartesi günü konuyla ilgili 'söyleyecek daha çok şeyi' olacağını belirtti. 

Biden söylendiği gibi 'soykırım' kelimesini kullanırsa görev başındayken 'soykırım' nitelendirmesi yapan ilk ABD başkanı olacak.

 

 

joe biden ermen soykırım 1915 olay konuşma abd basın