Ermeni Teröristler, Esir Aldıkları Azerbaycanlı Askere İşkence Etti

TAKİP ET

Nahçıvan'da kaybolan iki Azerbaycanlı askerden birinin Ermenistan topraklarında tutulduğu ortaya çıktı. Ermeni medyasının sosyal medyada yayınladığı görüntülerde Azerbaycanlı askerin Ermeniler tarafından darp edildiği ve taciz edildiği görüldü.

Nahçıvan’da kaybolan iki Azerbaycanlı askerden birinin Ermenistan topraklarında tutulduğu ortaya çıktı. Ermeni medyasının sosyal medyada yayınladığı görüntülerde Azerbaycanlı askerin Ermeniler tarafından darp edildiği ve taciz edildiği görüldü.

Trend'in haberine göre, Azerbaycan’ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Şahbuz ilçesi sınır bölgesinde kötü hava koşulları nedeniyle görüş mesafesinin sınırlı olması sonucu kaybolan Azerbaycan Savunma Bakanlığı’na bağlı iki askerden birinin Ermenistan topraklarında esir alındığı belirlendi. Esir alınan askerin adının Ağşin Babirov (19) olduğu, diğer askerin ise Hüseyin Akhundov (20) olduğu öğrenildi.

Azerbaycan, Uluslararası Örgütlere Müracaat Edecek

Azerbaycan’ın Esirler, Rehineler ve Kayıp Vatandaşlar Devlet Komisyonu konuyla ilgili olarak gerekli arama çalışmalarının ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Komisyon, askerlerin serbest bırakılması için ilgili uluslararası örgütlere resmi bir başvuruda bulunduğunu da duyurdu.

ermenistan nahçıvan azerbaycan azerbaycan ordusu işkence