Ermeni Teröristlerin Provokasyonunda, 3 Kahraman Azerbaycan Askeri Şehit Oldu

TAKİP ET

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Laçın ilindeki Azerbaycan mevzilerine saldırarak büyük bir provokasyona giriştiğini duyurdu. Açıklamada, Ermenistan ordusunun sivil yerleşimleri ve altyapıyı da hedef aldığı belirtildi.

Azerbaycan ordusunda görevli Vidadi Zalov, Elşad Hasanov ve Sabuhi Tağıyev isimli 3 kahraman asker, Ermeni saldırısına karşı koymak isterken şehit düştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, şehit askerlerin ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun Ermeni saldırısına kararlı bir şekilde misilleme yaptığını ve Ermenistan ordusunu ağır kayıplara uğrattığını bildirdi. Bakanlık, bölgedeki durumun tamamen Azerbaycan ordusunun kontrolü altında olduğunu ve Ermenistan’ın her türlü provokasyonuna karşı hazır olduğunu vurguladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın uluslararası hukuku ihlal ederek Azerbaycan topraklarına saldırdığını ve bölgede barış ve istikrarı tehdit ettiğini kaydetti. Bakanlık, Türkiye dahil dost ve kardeş ülkelerden gelen destek mesajlarına teşekkür etti.

(AzTV)

azerbaycan azerbaycan ordusu şehit ermenistan