Ermeni ve Yunan Lobilerine Yakın ABD'li Senatör Menendez ve Eşinin Rüşvet Aldığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

ABD'de federal savcılar; Demokratlar'ın Ermeni ve Yunan lobilerine yakın New Jersey'li Senatörü Robert Menendez ile eşini, Mısır Devleti ve üç iş adamından rüşvet almakla suçladı.

ABD'de federal savcılar; Demokratlar'ın New Jersey'li Senatörü Robert Menendez ile eşini, Mısır Devleti ve üç iş adamından rüşvet almakla suçladı.

Manhattan'daki ABD Başsavcılığı; sanıkları "iş adamlarını koruyarak zenginleştirmek ve Mısır hükümetine fayda sağlamak için senatörlük gücünü ve nüfuzunu kullanmak" ile suçladı. Menendez'in bu işlerin karşılığında binlerce dolar rüşvet kabul ettiği belirtildi.

Savcılar Menendez ve eşinin; nakit para, altın, ev ipotek ödemeleri, tazminat, lüks bir araç ve diğer değerli şeyleri rüşvet olarak aldığını ortaya çıkardı.

Aynı zamanda ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi başkanı olan Menendez, daha önce New Jersey'de bürokratik iyilikler karşılığında zengin bir iş adamından özel uçuşlar, kampanya katkıları ve diğer rüşvetleri kabul etmekle suçlanmıştı.

Menendez koyu bir Türk karşıtı olmakla beraber Ermeni ve Yunan lobilerine yakınlığı ile biliniyor. Menendez son olarak "Azerbaycan Saldırganlığına Karşı Ermenileri Destekleme Yasası" isimli bir ucube metni tanıtmıştı. Senatörün Ermeni ve Yunan lobileri ile rüşvet ilişkileri merak ediliyor.

 

menendez ve eşi senatör menendez ermeni yunan lobisi menendez rüşvet