Ermeniler 'Atatürk'ün Dostu' Diyerek Gandi Heykelini Ateşe Verdi

TAKİP ET

Erivan'da bulunan Gandi heykeli bir grup Ermeni tarafından benzin dökülüp ateşe verildi.

30 yıldır işgal altında bulundurduğu Türk topraklarından sökülüp atıldıktan sonra 'soykırım' yalanına daha sıkı sarılan Ermeniler, gülünç duruma düşmeye devam ediyor.

Türk düşmanlığında sınır tanımayan Ermenilerin son skandal eylemi Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gerçekleşti. Şehirdeki Hint Özgürlük Hareketi'nin lideri Mahatma Gandi'nin heykeli benzin dökülüp ateşe verildi. Anıt, daha önce de yumurtalı saldırıya maruz kalmıştı.

Saldırıların gerekçesi ise Gandi'nin Ermenistan'da 'Atatürk'ün ve Azerbaycan'ın dostu' ve 'soykırım tezinin muhalifi' olarak görülmesi.

'Heykeli İstemiyoruz' Protestoları

Henüz bir yaşını doldurmayan anıt heykel, 2020 yılının Mayıs ayında Erivan'a dikilmesi planının açıklanması üzerine ülkede büyük tartışmalara neden olmuştu. Erivan Belediye Başkanı Hayk Marutyan'ın projeyi açıklamasının ardından muhalif grupları 'Heykeli İstemiyoruz' protestoları gerçekleştirmişti.

'Alternatif Belediye' isimli bir grubun eyleminde Başbakan Nikol Paşinyan vatana ihanetle suçlanmış, Gandi'nin Atatürk'e Ermeni aleyhtarı propaganda yaptırmak amacıyla para gönderdiği iddiasına dayanılarak heykelinin dikilemeyeceği söylenmişti.

Protesto mitinginin sözcüsü, "Gandi Ermeniler soykırımı unutmalı açıklaması yapmıştı. Kaynaklarımız var. Paşinyan’a çocuğu heykeli gösterip bu kim diye sorarsa, ne cevap verecek, hiç utanmayacak mı" sözleriyle Başbakan'a hitap etmiş, yaşananlar Ermeni gazetelerinde günlerce tartışma konusu olmuştu.

mahatma gandi erivan gandi heykeli yakıldı atatürk dostu azerbaycan dostu soykırım muhalifi