Ermenilerin Karabağ'dan Çekilirken Döşediği Mayın Patladı! 4 Sivil Şehit

TAKİP ET

İşgal altından kurtarılan bölgelerden biri olan Füzuli'de Ermeniler tarafından döşenen bir anti-tank mayınının patlaması sonucu Azerbaycan Türkü 4 sivil hayatını kaybetti.

27 Eylül'de başlayan başarılı karşı harekat ile Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını büyük ölçüde azatlığa kavuşturdu. 10 Kasım Ateşkesi ile nihayete varan süreç, Ermeni güçleri ve sivillerin antlaşmada işaret edilen tarihlerde bölgeyi aşamalı olarak boşaltmasıyla bugüne dek geldi. Ancak daha önce çekildikleri bölgelerde tabiata zarar verdiği, yangınlar çıkardığı ve büyük yıkıma neden olduğu görülen Ermenilerin şimdi de işgal altında tuttukları topraklara mayın döşediği ortaya çıktı.

İşgalcilerin Türk ordusu karşısında ağır kayıplar vererek hızla çekildikleri bölgelerden biri olan Füzuli'de 28 Kasım günü sivil bir araçla seyreden 4 Azerbaycan Türkü, Ermeniler tarafından döşenmiş anti-tank mayının patlaması sonucunda hayatını kaybetti.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada patlamanın bir köyde meydana geldiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Ermeni yetkililer ise uluslararası basının konuya dair sorularını yanıtlamaktan kaçındı.