Ermenilerin Yüzünü Güldüren Ateşkes Başladı

TAKİP ET

Moskova'da Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasında gerçekleşen dışişleri bakanları seviyesindeki görüşmeden çıkan ateşkes kararı yürürlüğe girdi.

Azerbaycan ile işgalci Ermenistan'ın dışişleri bakanlarının Moskova'da Rusya'nın arabuluculuğuyla bir araya gelerek gerçekleştirdiği yaklaşık 11 saat süren görüşmeden çıkan ateşkes kararı yerel saat ile 12.00'de yürürlüğe girdi.

Kararın insani amaçla alındığı ve ateşkes kapsamında esir değişimi yapılacağı duyuruldu. Yanı sıra işgalciler şehitlerimizi, Azerbaycan ordusu da imha edilen Ermeni unsularını teslim edecek.

Ateşkesin ne kadar süreceğine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İmza atılan bu kararla 30 yıla yakın bir süredir, Ermeniler tarafından Rusya'nın da desteğiyle işgal altın tutulan Türk topraklarını azatlığa kavuşturmak için ele geçirilmiş tarihi bir fırsatın kaçırılmış olabileceği yorumları yapılıyor. Öte yandan ateşkesin duyurulması üzerine Ermenistan'ın çeşitli bölgelerinde kutlamalar yapıldı.

Bir süre önce işgalci güçlerin Terter başta olmak üzere Türk sivil yerleşim yerlerini hedef alması üzerine Azerbaycan, geniş bir karşı harekat başlatmış ve cephede kısa süre içerisinde birçok mevzi kazanmıştı.

azerbaycan ermenistan rusya moskova ateşkes kararı tarihi fırsat esir değişimi karabağ lavrov