Ermenistan Antlaşma Yürürlüğe Girer Girmez Ateşkesi İhlal Etti

TAKİP ET

Ermenistan, Azerbaycan ordusu karşısında ağır kayıplar vererek sürdürdüğü çaresiz çekilişinin önüne geçebilmek için istediği ateşkes, yürürlüğe girdikten hemen sonra cephenin muhtelif noktalarında ateşkesi ihlal etti.

Dün Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının Moskova'da Rusya'nın arabuluculuğunda gerçekleştirdiği görüşme bugün yerel saat ile 12.00'de yürürlüğe girdi. Ermenilerin yaklaşık 30 yıl önce işgal ettiği ve kendisine ait olduğunu iddia ettiği Türk topraklarından ağır kayıplar vererek sürdürdüğü çekilişi geçici olarak da olsa durmuş oldu.

Savaş esnasında Türk ordusu karşısında çaresiz kalınca sivil yerleşim yerlerine saldıran Ermeniler, ateşkes esnasında ise antlaşmayı ihlal ederek ordumuza saldırdı. 27 Eylül'den itibaren şiddetli çatışmalarla büyük ölçüde azatlığa kavuşturulan Ağdere-Terter ve Fuzuli-Cebrayil hatlarında gerçekleştirilen saldırı teşebbüsleri SİHA'lar tarafından engellendi. Yine aynı mevkide bazı yerleşim yerleri de Ermeni topçuları tarafından ateşkes ihlal edilerek ateş altına alındı. Azerbaycan ise mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde derhal gereken cevabı verdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenilerin ateşkesi ihlaline ilişkin görüntüleri yayımlayarak açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Ermenistan, Ağdere-Terter ve Fuzuli-Cebrail hattında saldırı girişiminde bulundu. Aynı zamanda bazı yerleşim yerlerimiz de Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından topçu ateşi altında. Düşmanın tüm saldırı girişimlerine birimlerimiz tarafından başarıyla karşı konuldu" ifadelerine yer verildi.

ermenistan ateşkesi ihlal etti azerbaycan karabağ rusya