Ermenistan Ateşkesi İkinci Kez İhlal Etti: Terter'de Yine Siviller Hedef Alındı

TAKİP ET

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan'ın Azerbaycan ile yaptığı ikinci ateşkesi de ihlal ettiğini paylaştı. Açıklamada, Ermenistan'ın yine sivilleri hedef aldığı saldırıda 25 evin ciddi hasar gördüğü bildirildi.

Ermenistan'ın, Azerbaycan ile yaptığı ikinci ateşkesi de ihlal ederek sivillere yönelik Terter ve Ağcabedi kentlerine bağlı köylere yoğun topçu atışlarıyla gerçekleştirdiği saldırıda bir kişi yaralandı, 25 ev ciddi hasar gördü.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı güçlerince yapılan saldırıda, Terter'e bağlı Elesgerli köyünün sakini 58 yaşındaki bir kişinin yaralandığı kaydedildi. 

Aliyev Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun 18 Ekim'de yürürlüğe giren geçici insani ateşkesi alenen ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim birimleri ve mevzilerine ağır top atışı gerçekleştirdiğini belirtti.

son dakika dağlık karabağ azerbaycan ermneistan ermenistan ikinci kez ateşkesi ihlal etti terter ağcabedi topçu ateşi ermenistan saldırı düzenledi ateşkes ihlali bm insan hakları bir sivil yaralndı 25 ev hasar gö