"Ermenistan Ateşle Oynamayı Derhal Kesmelidir"

TAKİP ET

MSB, işgalci Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek 1 Azerbaycan askerini şehit etmesi üzerine sert bir açıklama yayımladı.

Rus himayesindeki işgalci Ermenistan, Tovuz bölgesinde bir kez daha ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan kuvvetlerine saldırdı. Uluslararası antlaşmaları yok sayan alçakça saldırıda Azerbaycan askeri Onbaşı Elşen Memmedov şehit düştü.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı, yaşanan gelişmelere ilişkin yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yukarı Karabağ'ı hukuksuzca işgal eden Ermenistan, şimdi de Tovuz bölgesindeki ateşkesi ihlal ederek bir kahraman Azerbaycan askerimizi şehit etti. Şehidimize Allah'tan rahmet, tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileriz. Ermenistan ateşle oynamayı derhal kesmeli!"

Çavuşoğlu: Can Azerbaycan'ın Haklı Davasında Daima Yanındayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayarak Şehit Memmedov'a başsağlığı dilerken Ermenistan'ı da "aklını başına toplamaya" davet etti.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Ermenistan'ın saldırılarında bugün şehit düşen onbaşı Elşen Memmedov'a Allah'tan rahmet, ailesi ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Ermenistan'ı saldırganlığa son vererek aklını başına toplamaya çağırıyorum. Can Azerbaycan'ın haklı davasında daima yanındayız."

Ateşkes Son 24 Saatte 33 Kez İhlal Edildi

Rus silahlarıyla Türk topraklarına saldırılarını sürdüren işgalci Ermeniler, dün ağır makineli ve keskin nişancı tüfeklerinden de istifa ederek cephenin çeşitli noktalarından Azerbaycan birliklerine ateş açtı ve toplamda 33 kez ateşkesi ihlal etti.

Saldırıların büyük bir bölümü Ermenistan'a bağlı Berd bölgesinden ve Terter'in işgal altındaki bölgelerinden gerçekleşti.

tovuz berd ermenistan işgalci karabağ rus himayesi azerbaycan msb hulusi akar mevlüt çavuşoğlu