Ermenistan, Azerbaycan Sınırına Yığınak Yapıyor

TAKİP ET

Ermeni işgalinden kurtarılan fakat tam olarak çözüme kavuşturulamayan Karabağ'da gerilim yükseliyor. Ermenistan'ın Azerbaycan sınırına yığınak yaptığı belirtiliyor.

Ermeni işgalinden kurtarılan fakat tam olarak çözüme kavuşturulamayan Karabağ'da gerilim yükseliyor. Ermenistan'ın Azerbaycan sınırına yığınak yaptığı belirtiliyor.

Uluslararası hukukta Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınan ancak Ermeni işgali altında bulunan Karabağ, savaşın ardından Azerbaycan tarafından kurtarılmış fakat tam olarak çözüme kavuşturulamamıştı. Ermenistan'ın barış dönemi boyunca Karabağ cephesine ve Azerbaycan sınırına askeri yığınak yaptığı belirlenmişti.

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Paşinyan son açıklamasında Azerbaycan tarafını yığınak yapmakla suçladı ve barış imzalamaya hazır ve istekli olduğunu söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise Ermeni tarafının iddiasının başka bir sahte siyasi manipülasyonun parçası olduğunu söyledi. Azerbaycan'ın Ermeniler'in askeri yığınağına karşı sınır bir takım askeri önlemler aldığı belirtiliyor.

Bununla beraber İranlı Mohammad Marandi İran'ın pozisyonunu değerlendirerek Ermenistan'a destek açıklaması yaptı. Marandi "İran, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin tam egemenliğinin yeniden tesis edilmesini ve ayrıca Ermeni vatandaşlarının haklarına tam saygı gösterilmesini her zaman desteklemiştir. Ancak İran, Ermenistan'ın egemenliğini baltalamaya yönelik hiçbir girişime tolerans göstermeyecektir. İran'ın Erivan'a giden yolları kapatılmayacak." ifadelerini kullandı.

İran'ın Zengezur Koridoru'na tamamen karşı olduğu ve Azerbaycan'ı bu konuda tehdit ettiği biliniyor.

ermenistan yığınak azerbaycan yığınak güney zengezur koridoru ermenistan azerbaycan karabağ savaşı iran