Ermenistan-Azerbaycan Sınırındaki Çatışmada 3 Asker Öldü

TAKİP ET

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ile çıkan çatışmada üç Ermeni askerinin öldüğünü açıkladı.

Ermenistan askerleri, yerel saatle 00.50'de Kelbecer'deki mevzilere ateş açtı. Azerbaycan ordusu açılan ateşe karşılık verdi. Ermenistan ile Azerbaycan arasında çıkan çatışmada 3 Ermeni asker öldü. Ermenistan Savunma Bakanlığı, 3 askerin öldüğünü belirttiği açıklamasında 2 askerin de yaralandığını ifade etti. 

Kışkırtıcı Adımlardan Uzak Durma Çağrısı

İlk açıklamasında yaralı askerler olduğunu belirten Azerbaycan tarafından yapılan ikinci açıklamada Ermenistan'a bölgede kışkırtıcı adımlardan uzak durma çağrısı yapıldı. Açıklamada "Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetimini, iki ülkenin devlet sınırındaki durumu kışkırtmalardan ve kasıtlı olarak kötüleştirmekten kaçınmaya ve devlet sınırlarının medeni şekilde belirlenmesi konusunda müzakerelere başlamaya çağırıyoruz" denildi.

Sınır boyunca artan gerilimin tüm sorumluluğunun Ermenistan'da olduğunu vurgulayan Azerbaycan tarafından yapılan üçüncü açıklamada ise Azerbaycan'ın Ermenistan sınırında Rus tarafınca yerel saatle 10.00'da ateşkes uygulanmasına yönelik çağrıyı kabul ettiği ancak ateşkese rağmen Ermenistan'ın saldırılarını sürdürdüğü vurgulandı. Açıklamada, "Ermenistan tarafı, ilave tanklar ve 120 milimetrelik havan topları kullanarak durumu kötüleştirmeye ve mevzilerimize ateş etmeye devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

azerbaycan ermenistan 3 ermeni asker öldürüldü