Ermenistan'daki Yahudi Merkezi'ne Saldırı Düzenlendi

TAKİP ET

Ermenistan'daki Dünya Yahudi Merkezi'ne saldırı düzenlendi.

Ermenistan´ın başkenti Erivan´daki Dünya Yahudi Merkezi'ne saldırı düzenlendi. Saldırganlar, İsrail'in Azerbaycan'a destek vermesini öne sürdü.

İsrail, Azerbaycan'ın kendi topraklarındaki Ermeni teröristleri temizlediği ve bağımsızlığını güçlendirdiği askeri operasyonlara destek vermişti.

"Yahudiler, Ermeni Milletinin Düşmanıdır"

Saldırganlar yayınladıkları bildiride, "Yahudiler, Ermeni milletinin düşmanıdır, Türkler ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev rejiminin suç ortağıdır. İsrail, Aliyev'in suç rejimine silah sağlıyor. Ayrıca Amerika ve Avrupa'dan Yahudiler onu aktif olarak destekliyor. ABD ve Avrupa'daki Yahudi hahamlar Aliyev'in rejimini desteklemeye devam ederse, sinagoglara saldırılara devam edeceğiz. Her haham bizim için bir hedef olacak. Hiçbir Yahudi kendini güvende hissetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Avrupa Hahamlar Konferansı (CER) Başkanı Pinchas Goldschmidt, “Ermenistan'daki Dünya Yahudi Merkezine yapılan vandalizm üzücü. Ermenistan'daki Yahudi Cemaati Karabağ'daki çatışmaya taraf değildir” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Vahagn Haçaturyan eylemi kınadı ve Yahudi cemaati için güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

israil ermenistan ermeni azerbaycan türkiye yahudi merkezi