Ermenistan 'Darbe Girişimi'ne Karşı Muhalefeti Uyardı

TAKİP ET

Ermenistan hükumeti, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etmek için 11 Kasım'da Erivan'da yapılması planlanan protestodan dolayı muhalefeti 'darbe' girişimine karşı uyardı.

Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan ile Dağlık Karabağ bölgesinde altı haftadan fazla süren çatışmaları sona erdirmek için Rusya'nın arabuluculuğunda imzaladığı barış anlaşmasının ardından Ermenistan'da siyasi gerginlikler tırmanıyor.

10 Kasım'da yapılan ateşkes anlaşmasının ilan edilmesi Azerbaycan'da kutlamalar başlatırken Ermeni başkentinde göstericilerin hükumet binalarına ve parlamentoya baskın yapmasına neden oldu.

Bugün planlanan muhalefet protestosu öncesi ise Ermeni polisi, 27 Eylül'de çıkan son çatışmalardan bu yana sıkıyönetim altında olan ülkede miting yapılmasının yasak olduğu konusunda tekrar uyarıda bulundu.

Devlet televizyonunda konuşan Başbakan Yardımcısı Tigran Avinian, mevcut hükumetin istifa edebileceğini göz ardı etmedi ancak herhangi bir 'darbe' girişimine karşı uyarı yaptı.

Başbakan yardımcısı, "Sıkıyönetim koşullarında bulanık sularda balık tutmaya çalışan tüm siyasi güçlere bu konuda tolerans olmayacağına dair güvence vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Avinian, "Gerekirse bu hükümet gidecek, yeni bir hükümet seçilecek ancak ekibimiz ve ben şahsen herhangi bir darbe girişimine izin veremeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da gerginliği yatıştırmak ve ulusal 'birliği' sürdürmek amacıyla çeşitli siyasi partilerin temsilcileriyle istişareler başlattığını ifade etti.

ermenistan darbe girişimi ermenistan darbe girişimine karşı muhalefeti uyardı ermensitan parlamento baskını ermenistanda gerilim artıyor dağlık karabağ rusya türkiye azerbaycan azerbaycanda kutlamalar ermenistan hük