Ermenistan Ordusundan Paşinyan'a İkinci Muhtıra

TAKİP ET

Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa çağrısı yapan bir bildiri daha yayınladı.

Ermenistan ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa çağrısı yapan bir bildiri daha yayınladı. Muhtıra, Başbakan Paşinyan'ın bu sabah yaptığı Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevinin son bulduğuna yönelik açıklamayı takiben yayınlandı. 

Misilleme niteliğindeki bildiride, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan liderliğinde hareket eden üst düzey ordu komutanları, Paşinyan'a yaptıkları istifa çağrısını yineledi. 

Süreç Nasıl Gelişti

Ermeni kuvvetlerinin bozgundan bozguna uğrayarak işgal altındaki Karabağ topraklarının çoğunun Azerbaycan Ordusu tarafından kurtarılması sonrasında Ermenistan Ordusu, 25 Şubat'ta Başbakan Paşinyan'a istifa çağrısı yapan iki bildiri yayımlamıştı.

Başbakan Paşinyan ise Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden almak üzere bir kararname yayınlamış ancak Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, kararnameyi imzalamayı reddetmişti. Ermenistan Başbakanlığı ise bu sabah yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı'nın kararı Anayasa Mahkemesi'ne vaktinde götürmediği için kararın kendiliğinden devreye girdiğini ve Genelkurmay Başkanı'nın görevinin yasal olarak sona erdiğini belirtmişti. Ermenistan Ordusunun bu açıklamayı takiben yayınlanan ikinci muhtırası da Başbakanlığın açıklamasına bir misilleme anlamı taşıyor.