Ermenistan: Rusya Karabağ'da Olabildiğince Uzun Kalmalı

TAKİP ET

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Rus birliklerinin Karabağ'da olabildiğince uzun süre kalmaları gerektiğini söyledi.

Ermenistan'da bir televizyona açıklamalarda bulunan Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, "Amacımız, barış gücü askerlerinin Dağlık Karabağ'da daha uzun süre kalmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmamak. Bize barış gücü birliklerinin çok daha uzun süre kalacağına dair öngörüde bulunma imkanı sunan emareler var. Uzun vadeli amaçlarımıza nasıl ulaşacağımızı anlamaya çalışıyoruz. Uzun vadeli amaçlarımıza ulaşmamızın temel ön koşullardan biri barış gücünün kalmaya devam etmesi. Bu bizim için çok önemli" dedi.

Karabağ'da ve Ermenistan'da güvenlik konusunda istikrar için barış gücünün önemini vurgulayan Grigoryan, "Barış gücünün varlığı, istikrar anlamına geliyor. Barış gücü bölgede güvenliği sağlamaya çalışıyorsa, biz de bu doğrultuda çalışmalıyız. En iyi seçenek bu" dedi. 

Barış gücünün bölgeden ayrılma ihtimali karşısında afallayan Grigoryan, "Bu durumda yeni çözümler üzerine düşünmemiz gerekecek" dedi.

ermenistan rusya karabağda olabildiğince uzun kalmalı