Ermenistan Sivilleri Hedef Almaya Devam Ediyor: Başkent Bakü'yü Füzelerle Vurdular

TAKİP ET

Moskova'da imzalanan ateşkese uymayan Ermenistan Azerbaycan topraklarını bombalamaya devam ediyor. Bombalanan şehirler arasında Bakü'de var.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın  yaptığı açıklamaya göre ateşkesi ihlal eden Ermenistan'ın ülkenin en büyük ikinci şehri olan Gence'den sonra başkent Bakü'yü de füzelerle vurmaya başladığı öğrenildi. Ermenistan'ın 4 şehre yayılan saldırısı devam ederken Rusya'nın Bakü'yü arayarak ateşkese uyması çağrısı yaptığı öğrenildi.

Azerbaycan, 27 Eylül’de Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verirken, Ermenistan ateşkes kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. 

Berde ve Mingeçevir Ateş Altında

Gazeteci Ceyhun Aşirov sosyal medya hesabından 'Ermenistan Gence şehrinden sonra Berde ve Mingeçevir'de vuruyor' bilgisini aktararak saldırıya ilişkin video paylaştı.

Ateşkesi Bozan Ermenistan Ama Rusya Azerbaycan'ı Uyarıyor

Ateşkes kararına uymayan Ermenistan Azerbaycan'ın en önemli şehirlerini bombalarken Rusya, Bakü'yü arayarak ''havada, karada ateşkese uyun'' çağrısı yaptı.

Bakü'deki Sivil Yerleşim Yerlerini Vuruyorlar 

İlerleyen saatlerde saldırılarını artıran Ermenistan'ın Bakü'deki sivil yerleşim yerlerini vurmaya başladığı ve Gence'deki saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Ateşkese Uymayan Ermenistan'ın 38 Askeri Ölmüştü

Ermenistan ordusu, yürürlüğe giren geçici ateşkese rağmen dün Cebrail ve Hadrut'u yeniden işgal etmek için saldırı düzenlemiş ve burada 38 askerini kaybederek geri çekilmişti.