Ermenistan: Türkiye İle Diyaloga Hazırız

TAKİP ET

Türkiye ile ilişkilere yönelik açıklama yapan Ermeni lider Nikol Paşinyan, "diyaloga hazır olduklarını" söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ağustos sonunda Bosna-Hersek'e yaptığı ziyaret dönüşünde Ermenistan ile ilişkiler hakkında "Bölgemizde yeni, yapıcı yaklaşımlara ihtiyaç var. Görüş ve beklenti farklılıkları bulunsa da, birbirinin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı dahil, güven temelinde iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek için samimi bir çaba göstermek sorumlu bir hareket tarzı olacaktır. Yakın tarih, husumet kaynağı olmamalı, sürdürülebilir barış ve birlikte yaşama için yapıcı adımlar atılmalıdır. Tek taraflı suçlamalar yerine ileri bakan, gerçekçi yaklaşımlar hakim olmalıdır. Bu yönde ilerlemeye hazır olduğunu beyan eden bir Ermenistan hükümeti ile ilişkilerimizi kademeli olarak normalleştirmek için çalışabiliriz" demişti.

Başkent Erivan'da düzenlenen toplantıda Türkiye ile ilişkilere dair açıklamalarda bulunan Başbakan Paşinyan, Erdoğan'ın Ermenistan'a yönelik ılımlı açıklamalarını "Bu açıklamalarda Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi, Ermenistan-Türkiye demiryolu ve karayollarının yeniden açılması konusunda diyalog fırsatı görüyoruz. Biz böyle bir diyaloğa hazırız" ifadeleriyle yorumladı.

Rusya, Fransa, ABD ve AB'nin bölge ile yakından ilgili olduğunu belirten Paşinyan, "Genel olarak bölgemizi batıyı doğuya, kuzeyi güneye bağlayan bir kavşak haline getirmekten bahsediyoruz" dedi.

"Kendimizi bu sorunu çözmekten sorumlu görüyoruz. Barış, istikrar ve iş birliğinin ilan edilebilmesi kolay ve arzu edilen hedeflerdir. Ancak bunların gerçekleşmesi makul, pragmatik çabalar gerektirir" diyen Paşinyan, bu çabaları göstermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Ermenistan Türkiye İle Diyaloga Hazırız