Ermenistan'da Karabağ için Üç Gün Yas İlan Edildi

TAKİP ET

Uluslararası hukuk tarafından Azerbaycan'ın olduğu kabul edilen toprakları fiilen işgal altında bulunduran Ermenistan, Azerbaycan ordusunun harekatıyla işgal ettiği topraklardan çekilmeyen zorlanmıştı.

Uluslararası hukuk tarafından Azerbaycan'ın olduğu kabul edilen toprakları fiilen işgal altında bulunduran Ermenistan, Azerbaycan ordusunun harekatıyla işgal ettiği topraklardan çekilmeyen zorlanmıştı. İşgalci Ermenistan'ın saldırılarına karşılık veren Azerbaycan karşısında Ermenistan teslim olmak zorunda kalmıştı.

Başbakan Nikol Paşinyan, Ermeni halkının yaşadıklarını "kabus" olarak nitelendirdi. Ermenistan'da, Dağlık Karabağ Savaşı‘nın sona ermesinden 40 gün sonra, savaşta ölen Ermeni askerler için üç günlük resmi yas ilan edildi. Başbakan Nikol Paşinyan'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi cumartesi sabahı, savaşta ölen askerlerin toprağa verildiği başkent Erivan yakınlarındaki Erablur Mezarlığına giderek buradaki mezarlara çiçek ve çelenk bıraktı.

Paşinyan, Ermenistan halkına seslendiği vídeo mesajında, "Ulusumuzun tamamı bir kabus gördü ve görmeye devam ediyor. Bazen tüm hayallerimiz ve iyimserliğimiz yıkıma uğramış gibi geliyor" ifadelerini kullandı. Bu arada Ermenistan'da muhalefet, savaşı durduran ateşkes anlaşmasını imzaladığı için Paşinyan'ı "ihanet" ile suçlayarak derhal görevinden istifa etmesini istiyor.

ermenistan ulusal yas paşinyan Azerbaycan karabağ