Ermenistan'da Paşinyan Karşıtı Eylemler Yeniden Başladı

TAKİP ET

Ermenistan'da muhalefet, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep ediyor.

İşgalci Ermenistan'ın saldırıları karşısında harekete geçen Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın işgali altındaki bölgeleri birer birer kurtarmaya başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşısında bozguna uğrayan Ermenistan yönetimine tepkiler yağmaya devam ediyor.

Muhalefet Paşinyan yönetiminin istifasını talep ederken göstericiler tekrardan protesto gösterileri düzenlemeye başladı. Erivan metro istasyonlarından birinde çalışmalar, protestocuların trenlerin hareket etmesine izin vermemesi nedeniyle durdu. Ayrıca ülkenin Ararat ve Şirak bölgelerindeki prostestocular, bölge yönetimlerinde çalışan personelin binalara girişine izin vermedi.

Muhalefetteki Taşnaksutyun partisinin sözcüsü İşhan Sagatelyan, “Paşinyan'a 8 Aralık saat 12:00'ye kadar istifa etmesi için süre verdik, ancak bu gerçekleşmedi. Sürenin dolduğu andan saat 17:00'ye kadar Ermenistan vatandaşlarının sivil itaatsizlik eylemlerine gitme hakkı bulunuyor. Herkesi yasalar çerçevesinde hareket etmeye çağırıyorum” şeklinde konuşarak, polise Paşinyan’ın yasadışı emirlerini yerine getirmemeleri çağrısı yaptı.

5 Aralık’ta başkent Erivan’da, binlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenleyen muhalefet güçleri, Başbakan Nikola Paşinyan ve ekibine görevi bırakmaları için 8 Aralık saat 12.00’ye kadar süre vermiş, aksi takdirde ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurmuştu.  

paşinyan gösteri protesto istifa Azerbaycan ermenistan erivan