Ermenistan'da Sokaklar Karıştı: Muhalefet Paşinyan'ın İstifasını İstiyor

TAKİP ET

Karabağ'da Azerbaycan'ın toprak kazanımını güvence altına alan ateşkes anlaşması nedeniyle binlerce protestocu Başbakan Paşinyan'ın istifası talep ediyor.

Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında altı haftadan uzun süren çatışmalara son veren bir barış anlaşmasını protesto etmek için sokaklara çıkan binlerce gösterici, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etti.

Sokaklara çıkan protestocular sıkıyönetim yasasına meydan okuyarak Erivan'ın merkezindeki Özgürlük Meydanı'nı doldurdu ve Paşinyan'ı hain ilan etti.

Erivan'da dün binlerce protestocunun toplanmasını engellemek isteyen polis ve halk arasında itiş kakışlar yaşandı. Muhalefet lideri Gagik Tsarukian da dahil olmak üzere çok sayıda katılımcı gözaltına alındı. 17 muhalefet partisinin temsilcileri, Paşinyan'ı ağır taviz verdiği için suçlayarak istifa etmeye çağırdılar.

Muhalif partiler birleşerek Dağlık Karabağ anlaşması sonrası Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifa tartışmalarını görüşmek üzere parlamentoda özel bir oturum planladı. Ancak Paşinyan'ın partisinin çoğunluğundaki mecliste yeterli sayıya ulaşılamadığı için toplantı yapılmadı.

Daha fazla toprak kaybını önlemek için anlaşmayı imzalamaktan başka seçeneği olmadığını söyleyen Paşinyan ise istifa çağrılarını reddediyor.

ermenistan sokaklar karıştı halk sokaklara çıktı nikol paşinyan paşinyan istifası erivan dağlık karabağ ateşkes anlaşmasına tepkiler büyüyor ermenistan haberleri ermeniler sokaklara çıktı erivan özgürlük meydanı mu