Ermenistan'dan Geri Adım: Azerbaycan ile Ateşkes Görüşmeleri Yapmaya Hazırız

TAKİP ET

Azerbaycan'a askeri saldırıda bulunan Ermenistan, 'Dağlık Karabağ'da ateşkes için çalışmaya hazırız' açıklaması yaparak geri adım attı.

Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalar 6. gününde de devam ediyor. Azerbaycan ordusu, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonlarda işgal altındaki Ağdere ilinin Madagiz bölgesindeki bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı. Gece devam eden çatışmalarda Ermenistan ordusunun 5 zırhlı aracı ve çok sayıda askeri etkisiz hale getirildi. Ağır kayıplar vermeye başlayan Ermenistan ise ateşkes çağrısı yaptı.

Azerbaycan'ın operasyonları karşısında tutunamayan ve sürekli olarak mevzi kaybeden Erivan yönetimi geri adım attı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, dün AGİT Minsk Grubu eş başkanları Trump, Putin ve Macron'un "acil ateşkes ilan edin ve müzakere başlayın" açıklamasının ardından bugün, "AGİT Minsk Grubu'nun arabuluculuğunda Azerbaycan ile ateşkes görüşmeleri yapmaya hazırız" açıklaması yaptı.

ermenistan geri adım attı ermenistan önce saldırdı şimdi ateşkes istiyor azerbaycan erivan ermenistandan geri adım azerbaycan ordusu ermenistan dışişleri bakanlığı trump putin macron madagiz bölgesi