Ermenistan'ın Gence Saldırısının Üzerinden 1 Yıl Geçti

TAKİP ET

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin İkinci Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan'ın Gence şehrine yeni bir füze saldırısı başlatmasının üzerinden tam bir yıl geçti.

Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri, 11 Ekim 2020'de saat 02.00 sıralarında balistik füzeyle vurulmuştu. 10 Ekim'de insani ateşkes ilan edilmesine rağmen, Ermeni ordusu Azerbaycan yerleşim yerlerine yoğun bir şekilde ateş etmeye hız kesmeden devam ederek savaş ve insanlık suçu devam etti.

Ermenistan’ın bir kez daha sivilleri hedef aldığı Gence kentinde, apartmanlara roketli saldırı sonucu 4'ü kadın 9 kişi hayatını kaybederken 35 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan biri daha sonra, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Bunun yanı sıra 10'dan fazla apartman ve 100'den fazla farklı tesis hasar görmüştü.

Azerbaycan Başsavcılığı, Gence'nin bombalanmasıyla ilgili olarak Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca ceza davası açtı. Gence'ye roket atışı anı, Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığının güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İkinci Karabağ Savaşı sırasında Ermeni Silahlı Kuvvetleri Gence'ye 5 kez (4, 5, 8, 11, 17 Ekim) roket ve ağır toplarla saldırdı. Hain saldırıların sonucunda 26 kişi vefat etti, 175 kişi de yaralandı. Şehirdeki sivil altyapı ve araçlar ağır hasar gördü.

Azerbaycan ermenistan ermeni Karabağ Karabakh Qarabağ Gence saldırı