Ermenistan'nın Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçeryan Karabağ'a Gitti

TAKİP ET

Ermenistan'nın eski Cumhurbaşkanı Robert Koçeryan, Karabağ'a gitti.

İşgalci Ermenistan'ın Türk sivil yerleşim yerlerini hedef alan alçakça saldırılarının ardından başlayan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin karşı harekatı başarıyla sürerken bölgede yeni gelişmeler meydana geliyor.

TamgaTürk'ün sahadan edindiği bilgilere göre, Ermenistan'ın 2. Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan bugün Karabağ'a geldi. 2018 ve 2019 arasında üç kez tutuklanan Koçaryan'ın Karabağ'a gelmesi, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a yönelik bir mesaj içerdiği de düşünülüyor. 

Yakın zamanda Ermenistan'ın siyasi bir krizle karşı karşıya kalacağı ve Paşinyan'ın görevden ayrılacağı, Koçarya'nın bu ziyaretinin Paşinyan sonrası dönem için "hazırım" mesajı verdiği ileri sürülüyor.

Robert Koçaryan

Robert Koçaryan, Ermenistan siyasetinin en önde gelen isimlerinden bir tanesi. 1994-1997 yılları arasında Dağlık Karabağ Başkanı olan Koçaryan, 97-98 yıllarında ise Ermenistan Başbakanlığını yürüttü. Ermenistan'ın 2. Cumhurbaşkanı olarak 1998-2008 yılları arasında görev yaptı.

2018 yılında Ermenistan'da, “Ermenistan'ın anayasal düzenini devirmek” ve rüşvet ile suçlandı ve 2018 ile 2019 yıllarında toplam üç kere tutuklandı. Haziran 2020 tarihinde 4 milyon dolar kefalet ödeyerek serbest kaldı.

 

 

robert koçeryan ermenistan cumhurbaşkanı tamgatürk Azerbaycan karabağ