Erol Mütercimler'den Kemal Kılıçdaroğlu'na Adaylık Uyarısı

TAKİP ET

Erol Mütercimler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olmaması konusunda uyardı.

Siyaset bilimi uzmanı Dr. Erol Mütercimler, resmi YouTube kanalında yayımladığı "Erdoğan 3. kez aday olamaz mı?" adli videoda, Millet İttifakı'nın iktidara gelebilmesi için Cumhurbaşkanlığı için doğru adayı çıkartması gerektiğini vurguladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin seçileceğini garanti görmesini olağanüstü bir hata olarak niteleyen Mütercimler şunları söyledi:

"Millet İttifakı'nın adayı kim? Latife olsun diye söylüyorum: Kemal Bey kendisini bugünden seçilmiş bir Cumhurreisi görüyor olsun. Eğer Kemal Bey kamuoyu araştırmalarına bakarak kendisini bugünden seçilmiş, garanti Cumhurreisi görüyorsa olağanüstü yanılıyor. Bu çok büyük bir yanlış.

Tayyip Bey'i iktidardan indirmek istiyorsa Millet İttifakı ve genel muhalefet, buna HDP'nin başını çektiği sol ittifak da dahil. Çünkü onlar da Tayyip Bey'i oradan indirmek istiyorlar. Çünkü şu anda memleketin tek bir derdi var: Tayyip Bey oradan insin öncelikle, sonra zaten nasılsa memleket hale yola girer. Çünkü parlamenter demokratik sisteme geri dönülecek. 

Dolayısıyla burada Tayyip Bey'in karşısına çıkaracağınız adayın kimliği, kişiliği çok önemli. Kararsız diye ifade edilen büyük kitle o kişiyi bekliyor, o kişiye bakıyor. O kişi Türkiye'nin sosyolojik gerçeğinin doğrultusunda seçilmesi gereken bir kişidir. Tarafsız demeyeceğim ama henüz kararsız kalan bu kitlenin yöneleceği o kişinin bulunması şarttır. O kişi Türkiye'nin sosyolojik gerçeğine göre seçilmeli. Türkiye'nin sosyolojik gerçeği, seçmen tercihleri gözardı edildiği takdirde Tayyip Bey bu ülkeye 3. kez Cumhurreisi olacaktır ve bu sistem devam edecektir. Memnunsanız, hayırlı uğurlu olsun."
 

kemal kılıçdaroğlu aday erol mütercimler mansur yavaş tayyip erdoğan cumhurbaşkanlığı 3. kez ekrem imamoğlu meral akşener anketler