Erol Mütercimler: Geççek Ama Delip Geççek

TAKİP ET

Dr. Erol Mütercimler, Tarkan'ın şarkısına ilişkin "Geççek amma delip geççek" yorumunu yaptı.

Tarkan, yeni çıkardığı "Geççek" adlı şarkısıyla Türkiye'nin gündeminde. Birçok isim Geççek şarkısı ile ilgili farklı yorumlar yaptı. Sanatçılar Tarkan'a destek açıklamaları yaparken Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ "Sığınmacılar da gitçek" yorumunu yaptı.  

Ümit Özdağ'dan 'Geççek' Yorumu: Sığınmacılar da Gitçek Tabii


YouTube'da yayımladığı "Geççek ama delip geççek" başlıklı videoda şarkıyı yorumlayan Dr. Erol Mütercimler, "Hiç kuşkusuz Tarkan'ın yapmış olduğu şarkıyı konuşmasak olmazdı çünkü herkes bunu konuşuyor. Cübbeli Ahmet Hoca bile topa girmiş" dedi.

Tarkan'ın şarkısının adı itibarıyla yapılan Türkçe eleştirilerine karşı çıkan Mütercimler, "Herkes bir görüş bildiriyor, bu konuda TV programları yapılıyor. Peki, neden? İki yılı bulan bir salgın var. Siyasal açıdan baktığımızda da iktidarın yaratmış olduğu ekonomik, sosyal, dış politika durumlar açısından insanların bunaldığı, canlarına tak ettiği bir döneme denk geldi. Şarkıda kimisi subliminal mesajlar arıyor. Bir gazete kalktı dedi ki 'Bunu Pensilvanya yazdırdı', başka birileri 'Bunu muhalefet unsurları arıyor'... Mossad, CIA, belki Biden emir vermiştir..." dedi.

"Tarkan'ın ifadesiyle söyleyeyim: Geççek" diyen Mütercimler, "Tabii ki geççek efendim ama delip geççek" ifadelerini kullandı.

erol mütercimler geççek şarkısı tarkan geççek ama delip