Erol Mütercimler: Muhalefet Adayını Belirledi

TAKİP ET

Akademisyen Erol Mütercimler, muhalefete adayını göstermesi için baskı yapmanın stratejik olarak oldukça yanlış olduğunu, ancak altılı masanın adayını belirlediğini söyledi.

Kendi YouTube kanalında yayımladığı videoda muhalefetin adayını belirlemesi için yapılan çağrıların muhalefet açısından son derece yanlış olduğunu belirten Dr. Erol Mütercimler, muhalefetin adayını şu anda belirlememesinin doğru strateji olduğunu söyledi. Mütercimler ayrıca altılı masanın adayını belirlediklerini açıkladı.

"En çok konuşulan konu, altılı masanın adayı kim olacak? 'Adayını göster, adayını göster' diye birçok konuşmalar yapılıyor. Bu son derece yanlış. Çok yanlış bir strateji.

Aday Şimdi Açıklanırsa...

Çok doğru yapıyorlar adayı şimdi göstermemekte. Adayı şimdi gösterdiler diyelim, şimdi bazı şahsiyetler söylüyor ya 'Adayı gösterin, adayı gösterin' diye. Ben size söyleyeyim, ne olacak. 

Hep o aday üzerine konuşulacak. Ülkede ekonominin durumu sıkıntılı, dış politika sıkıntılı, tarım sıkıntılı... Bakın, sıkıntılı olmayan hiçbir şey yok. Bunların hiçbiri konuşulmayacak sadece o konuşulacak. Peki, ondan sonrası? Kamuoyu nasıl oluşturulacak?"

"Türkiye İçin En Hayırlı Senaryo"

Görüştüğü siyasilerin sahada Erdoğan'ın gitmesine yönelik bir eğilim oluştuğunu söylediklerini belirten Mütercimler, Türkiye için en hayırlı senaryonun hem Meclis çoğunluğunu hem de Cumhurbaşkanlığı'nı muhalefetin kazandığı seçim senaryosu olduğunu söyledi.

Siyasilerin sahada Cumhur İttifakı'na oy verebilecek 12-15 milyon arasında seçmen tespit ettiklerini belirten Mütercimler, bu grubun "başörtümüzü takamayacağız", "imam hatipleri kapatacaklar", "28 Şubat'ı yeniden yaşatacaklar" gibi endişeler taşıdığını kaydetti. AKP propagandistlerinin bu endişeleri körüklediğini belirten Mütercimler, Alevi kökenli birine oy vermeyeceğini söyleyen kişilerin sayısının çok çok azaldığının görüldüğünü ifade etti.

"Altılı Masa Adayını Belirledi"

Altılı masadaki liderlerin en yakınındaki isimlerle görüştüğünü belirten Mütercimler, "Söyledikleri şey şu: Ortak karar, Kemal Bey'in adayı belirlemesine karar verilmiş efendim. Doğru mu? Çok doğru bir karar. Zaten Meral Hanım en başından çok akıllıca bir hamle yaptı. 'Ben Başbakan olacağım.' Yani icraatçı kişi. Sistem değişeceğine göre Cumhurbaşkanı bugünkü haliyle oturmayacak. En çok bundan şikayet ediyoruz ya! Peki neden Kemal Bey'in adayı seçmesi konusundaki kararları doğru? Şu anda sadece CHP'den adaylar konuşuluyor: Kemal Bey, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu. Bu sıralamayı bilerek yaptım. Hiçbirisi söylemedi bunu ama benim kanaatim, çıkardığım sonuç artık şudur: Kemal Bey aday olacak. Yüzde 99" ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarının aday gösterilmesini doğru bulmadığını ve Ekrem İmamoğlu'nun kendisini çok tükettiğini belirten Mütercimler, "Ekrem Bey bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmalı. Mansur Bey'e büyük bir ilgi var. Ama bu ilgi ve teveccüh nereden kaynaklanıyor derseniz, kimse bugüne kadar bugüne kadar beni doyuracak bir yanıt hiç kimse vermedi" dedi. 

"Kamuoyuna Açıklanmayan Anketleri de Gördüm: Erdoğan'ın Şansı Yok"

Kamuoyuna açıklanmayan anketleri de gördüğünü belirten Mütercimler "2023'te AKP son derece güçsüz bir parti haline geliyor. Ve 2023 Cumhurreisi seçiminde Erdoğan'ın şansı yok. Erdoğan seçilemiyor. Ama iyi güzel de muhalefet kamuoyu yoklamaları böyle gösteriyor diye yan gelip yatacaklar mı? Hayır, çaba harcayacaklar, ki kamuoyu Erdoğan'a seçimi kaybettirmeye hazır. Son İBB seçimi, size soruyorum: İmamoğlu mu kazandı, Erdoğan mı kaybetti? Erdoğan kaybetti. Muhalefet sakın kendini aldatmasın" diye konuştu.

erol mütercimler muhalefet adayını belirledi kemal kılıçdaroğlu chp meral akşener mansur yavaş ekrem imamoğlu