Erol Mütercimler: Suriyeli Milletvekillerine Hazır mıyız?

TAKİP ET

Dr. Erol Mütercimler, Suriyeli sığınmacıların milli güvenliğe oluşturdukları tehlikeye ilişkin uyarılarda bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti devleti göçmenlerle ya da göçmen alarak kurulmuş bir devlet değil" diyen Erol Mütercimler, Türkiye'nin göçmen almaya ilişkin bir yasal hazırlığının da bulmadığını söyledi.

Resmi YouTube hesabında yayımladığı "Suriyeli Milletvekillerine hazır mıyız?" başlıklı bir video yayımlayan Dr. Erol Mütercimler, "Suriye problemini başımıza açan isim Ahmet Davutoğlu" dedi. "Davutoğlu böbürlenerek Suriyelilere kapıları açtı. Sandı ki ümmet ona büyük bir minnettarlık duyacak. Ümmet dedikleri İslam alemi, yani kafada millet kavramı yok. Bugünkü söylemlerini bir kenara bırakıyorum. Peki, Suriyelilere kapıyı açtınız, ne oldu? Arkası büyük bir sel halini aldı, aktı geldi. ABD Suriye'de bu iç savaşı çıkarınca hem Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak Recep Tayyip Erdoğan da bunların üzerine atladılar. Büyük problemi görmediler. O da Türkiye'nin demografik yapısını bozmak üzerine kurgulanmış bir büyük ABD stratejisidir bu. Peki ne oldu? Oralara YPG/PYD unsuları yerleşti" diye konuştu.

Ukrayna'da 18-60 yaş arası erkeklerin ülkeyi terk etmeyerek direndiğini vurgulayan Mütercimler, Suriyeli Araplarınsa önce genç erkeklerin "sürü sepet" geldiğini, Esad'ın defalarca af ilan etmesine rağmen Suriye'ye dönmediklerini belirterek "Türkiye çünkü ballı börek" dedi. 3 Suriyeli kaçkının taciz ettiği bir kızı kurtarmaya çalışan vatandaşın 7 yerinden bıçaklandığı olayı hatırlatan Mütercimler, "Bu bir tane örnek değil. Bunların sayısı çok" dedi. 

Genç Kızı Taciz Eden Suriyelileri Uyaran Adam Bıçaklandı


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın şehirdeki Suriyelilerin sayısının 800 bini bulduğuna ilişkin açıklamasına ve "Hatay elden gidiyor" şeklindeki sözlerini hatırlatan Mütercimler, Suriyelilerin sürekli artan sayısının tehlike yarattığını söyledi. Mütercimler "Ben daha bugün nüfus müdürlüğüne gittim sabahın körü. Bir haftadır uğraşıyorum bir işim var, arkadaş gidip görmeniz lazım. Vatandaşlık verilenleri, nüfus cüzdanı alanların kuyruğunu görmeniz lazım. Sağlık Bakanı 4 bin sağlık çalışanı aldıklarını söylüyor. Siz devlet hastanelerine bir gidin" diye konuştu.

Önlem Alınmazsa 12 Yıl Sonra Hatay Suriye'ye Teslim


Lütfü Savaş'ın "Geçen yerel seçimde vatandaşlığa geçen 13 bin kişi oy kullandı. Bir ilçemizde iktidar partisi değil başka bir parti kazanmıştı. Ama en son sığınmacıların çadırlarındaki sandıklar sayılınca hepsi iktidara oy verdikleri için o ilçede iktidar kazandı. Hiç tanımadıkları siyasi partiler için oy kullanıyorlar" sözlerini aktaran Mütercimler, Suriyelilerin seçim sonucunu etkilemek için vatandaş yapıldığını ifade etti.

Erdoğan'ın "Suriyelileri göndermeyeceğiz" açıklamasını hatırlatan Mütercimler, "Hatay'ı biz Anadolu'ya nasıl kattık? Yarın öbür gün bu Suriyeliler dernek kuracak, vakıf kuracak. E vatandaşlık alıyor. Vatandaşlık alınca en doğal hakkı, siyaset yapmak, siyasete girmek. Yarın öbür gün Meclis'e milletvekili olarak girecekler. Bir gün gelecek o Meclis'de Meclis Başkanı olacaklar. Bir gün başbakan adayı olacaklar. İstiyorsak bütün bu konuşma unutulsun. Ama bunun sıkıntılar olacağını düşünüyorsak, AKP bugün var yarın yok, doğru olan şu: Esad'la masaya oturulacak. Herkes Esad'a kucak açıyor. En gereksiz biçimde. Bize ne? Bizim halimize ağlayan var mı? Esad'la masaya oturulsun. Oraya tekrar gönderilmesi için ne gerekiyorsa icap ederse Türkiye orayı imar etsin, bir an önce bunlar Türkiye'den çıkarılsın" ifadelerini kullandı.

Muhalefette yalnızca DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin bu sorunu dile getirmediğini belirten Mütercimler, "Peki altılı ittifak masasında bu konu gündeme getirilmeyecek mi? Eğer oralarda gündeme getirilmeyecekse o zaman yazıklar olsun, niçin bizim kafamızı bulandırıyorsunuz madem?" diye sordu.

erol mütercimler suriyeli milletvekillerine hazır mıyız