Ersan Şen Ülkenin Nasıl Yönetildiğini Unuttu: Kanunsuz Yasak Olmaz

TAKİP ET

Hukuk profesörü Ersan Şen, alkol satışının kanun çıkarılmadan yasaklanamayacağını söyledi. Genelgelerin kanunî bir dayanağı olmadığını belirten Şen, "Alkol kısıtlamasını siz ancak kanunla getirebilirsiniz" dedi.

Hukuk profesörü Ersan Şen, Çin virüsü salgınına karşı sözde mücadele için İçişleri Bakanlığının yasakları düzenleyen genelgeleri çıkarma yetkisi olmadığını, alkol satışının ise kanun çıkarılmadan yasaklanamayacağını söyledi.

HaberTürk'te konuk olarak katıldığı bir yayında, 29 Nisan-17 Mayıs arasındaki tam kapanma sürecindeki yasak ve muafiyetleri düzenleyen genelgeyi ve sosyal medyada tepkilere neden olan alkol satış yasağını değerlendiren Profesör Şen, "Hodri meydan diyorum, bu genelgelerin Anayasa ve kanunda dayanağını bana göstersinler. OHAL ilan etseydiniz Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri devreye girer ancak olağan hukuk düzeninde bu alanlarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkaramazsın" diye konuştu.

"Kesinlikle bu genelgelerin kanunî dayanağı yok" diyen Şen, "Alkol kısıtlamasını siz ancak kanunla getirebilirsiniz" dedi.

Şen, "Türkiye Cumhuriyeti çifte standartları besleyen bir ülke oldu ve bu tehlikeli gidiş maalesef değiştirilemiyor. Değiştirilememesine gerekçe olarak da hep olağanüstü hâl durumları gösteriliyor" şeklinde bir yorum yaptı.

Ersan Şen tam kapanma alkol satış yasağı alkol içki satış yasağı genelge İçişleri Bakanlığı kısıtlamalar salgın çin virüsü koronavirüs kovid-19 covid-19 anayasa OHAL kanun