Erşat Salihi Başkanlığındaki Heyet Azerbaycan'da Toplantıya Katıldı

TAKİP ET

Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Parlamentosu'ndan bir heyet, Irak- Azerbaycan ikili ilişkileri konusunda toplantı gerçekleştirdi.

Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'a ziyaret gerçekleştirerek Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'nda, Irak- Azerbaycan ikili ilişkileri kapsamında bir toplantı yaptı. Söz konusu toplantıda, iki ülkenin ekonomik anlamda daha da güçlenmesi ve ticaret hacminin artırılması konusunda ilişkilerin güçlenmesinin önemine vurgu yapıldı.

Heyet, ayrıca, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile de ikili ilişkiler konusunda bir toplantıya da katıldı.

Salihi başkanlığındaki heyet, Bakü Şehitler Hiyabanı’nı da ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Salihi “Bugün bu ziyaret halkımıza kardeşliği, dostluğu, muhabbeti beraber göstermektedir. Irak halkı ile can Azerbaycan halkı arasında müşterek noktalarımız, müşterek konularımız var. Aynı zamanda Irak’ta da aynı şivede konuşan Türklerimiz var, Kerküklülerimiz var. Müşterek noktalarımız arasında bir de Fuzuli var. Fuzuli’nin Kerkük’te de Kerbela’da da simgesi var” ifadelerini kullandı.

erşat salihi ıtc heyet beraberindeki azerbaycan toplantı ekonomi bakanlığı dışişleri bakanlığı ırak parlamentosu ikili ilişkiler ekonomik ilişkiler hacim ticaret artırılması güçlendirilmesi bir araya geldi git