Erşat Salihi: Irak Türklerinin Gözlemci Olarak Türk Konseyi'ne Katılmasını İstiyoruz

TAKİP ET

Erşat Salihi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Irak Türklerinin gözlemci olarak Türk Konseyi'ne katılması çağrısını yineledi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) başkanlığı görevinden ayrılan Erşat Salihi; Kırgızistan Kültür, Gençler, Spor ve Turizm Bakanı Kayrat İmanaliyev ve Türk Konseyi Başkan Yardımcısı Sultan Rayev ile görüştüğünü hatırlatarak ''Irak Türklerinin gözlemci olarak Türk Konseyi’ne katılması'' çağrısını yineledi.

Salihi paylaşımında, ''Kırgızistan Kültür, Gençler, Spor ve Turizm Bakanı Kayrat İmanaliyev ve Türk Konseyi Başkan Yardımcısı Sultan Rayev ile görüşmüştük. Görüşmenin en önemli noktası, Irak Türklerinin gözlemci olarak Türk Konseyi’ne katılmasını istememizdir. Çağrımızı yineliyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Bağımsız Türk Cumhuriyetleri Değil, Tüm Türk Toplulukları Olmalı

Salihi, ''Bu çağrı, sadece Irak Türkleri için değil. Güney Azerbaycan, Suriye, Kırım, Doğu Türkistan, Afganistan, Batı Trakya, Ahıska ve diğer bütün Türkler adına bu çağrıyı yapıyorum.

Türk Keneşi’nde sadece Bağımsız Türk Cumhuriyetleri değil, bütün Türk toplulukları olmalıdır'' sözleriyle tüm Türk topluluklarını Türk Keneşi'ne davet etti.

erşat salihi ırak türkmen cephesi türk keneşi türkler gözlemci