Erşat Salihi: Kerkük'ün Kuzeyindeki PKK Varlığı Türkmenler İçin Tehdit

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük'ün kuzeyindeki Kürtçü terör örgütü varlığının Türkmenler için tehdit oluşturduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Kerkük'ün kuzeyindeki Kürtçü terör örgütü PKK/YPG varlığının şehirdeki Türk halkı için tehdit oluşturduğunu belirten Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Erşat Salihi, Kerkük'ün kuzeyindeki PKK varlığının her geçen gün arttığını ve bu durumun Türkmenler için ciddi bir tehdit teşkil ettiğini söyledi.

Türkmeneli'nin tarihi başkenti Kerkük ile Süleymaniye kenti arasında Kürtçü terör örgütü PKK, Kerkük ile Barzani işgali altındaki Erbil arasında ise Kürtçü terör örgütü PJAK unsurlarının bulunduğunu belirten Salihi, bu durumun hem Türkmenler hem de Irak'ın toprak bütünlüğü için tehdit olduğunu vurguladı.

Yeni kurulan hükümetin PKK ve PJAK'a karşı mücadele etmesi gerektiğini belirten Salihi, Kerkük'e bağlı Şuvan ve Kara İncir nahiyeleriyle Musul'a bağlı Mahmur ve Sincar ilçelerindeki terörist unsurların bulunmasına göz yumulmaması gerektiğini açıkladı.

Uyan Türk Milleti: Türk Kerkük Elden Gidiyor!

erşat salihi kerkük kuzeyindeki pkk varlığı türkmen türkmenler için tehdit