Erşat Salihi: Ölümsüz Lider Dr. Sadık Ahmet'i Saygıdan ve Sevgiden Ziyade, Hüzünle Anıyorum

TAKİP ET

Batı Trakya Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) kurucu Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet, 26 yıl önce 24 Temmuz 1995 tarihinde şaibeli bir trafik kazasında hayatını kaybetti. ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Batı Trakya Türkleri'nin lideri Dr. Sadık Ahmet'i vefatının 26'ıncı yıl dönümünde andı.

Ömrünün büyük bir bölümünü  Türklerin gasp edilen hayati ve demokratik hakları alabilmeleri için mücadele ederek geçiren Doktor Sadık Ahmet’in vefatının 26’ıncı yıl dönümü kaydediliyor.

Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya’daki azınlığın haklarını hukuken koruma altına alan Lozan Barış Antlaşmasının 72. yıl dönümünde 24 Temmuz 1995 tarihinde Gümülcine’nin Susurköy mevkinde şaibeli bir trafik kazasında aracına traktör çarpması sonucunda yaşamını yitirmişti. Dr. Sadık Ahmet, “Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak bir suç ise, burada tekrar ediyorum; ben bir Türk’üm ve öyle kalacağım. bu mesajımla Batı Trakya azınlığına sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum. Haklarımızı bir gün mutlaka alacağız.” sözleri ile hafızalara kazınmıştı.

 ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi de yayımladığı bir mesajla Sadık Ahmet’i 26’ıncı vefat yıl dönümünde andı. Salihi, anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İkimizin de kaderi aynı, onlar Yunanistan’da Türk, biz de Irak’ta. Aramızda mesafeler olmasına rağmen, Türklük şuuru bizi birleştiriyor. Batı Trakya Türklüğünün özgürlüğü için kıvranmış ölümsüz lider Dr. Sadık Ahmet’i saygıdan ve sevgiden ziyade, hüzünle anıyorum.”

batı trakya ırak erşat salihi sadık ahmet anma yıl dönümü