Erşat Salihi: "Türkmeneli Davasının, Genç Türkmen Kadınlara İhtiyacı Var"

TAKİP ET

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilciliği, Kerkük'te ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi'yi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Türkmen kadınların sorunlarına değinen Erşat Salihi, Türkmeneli davasının Türkiye'deki bilgi ve deneyimle kendisini yetiştiren genç Türkmen kadınlara ihtiyacı olduğuna ve genç yaşta örgütlenmenin önemine dikkat çekti.

ITC Türkiye Temsilciliği Kadın Kolların tarafından bugün yayımlanan duyuruya göre, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilciliği, Kerkük’te ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi’ye bir ziyaret düzenledi. Erşat Salihi, görüşme kapsamında Türkiye’de bulunan Türkmenlerin durumuna değinirken, özellikle Türkmen kadınların sorunlarının altını çizdi. Türkmen kadınların siyasette tam aktif rol alamadığını belirten Salihi, bunun için gerekli tüm adımların atılması ve bu adımlara yönelik faaliyetlerin küçük yaşlardan itibaren başlaması gerektiğini vurguladı.

Türkmeneli davasının, Türkiye’de aldıkları bilgi ve deneyimle kendini yetiştiren, genç Türkmen kadınlara ihtiyacının olduğunu dile getiren Salihi, genç yaşta örgütlenmenin ve Türkiye’deki gençlere yönelik düzenlenecek Liderlik Kurslarının artırılmasını önerdi. ITC Türkiye Temsilciliği ve ITC Kadın Kollarının çalışmalarını tebrik eden Salihi, başarılarının devamını diledi.

kadın Türkmen erşat salihi ırak türkmen cephesi türkiye temsilciliği