Erşat Salihi ve ITC Türkiye Temsilcisi Tütüncü Dr. Ertan İskender'e Yönelik Saldırıyı Kınadı

TAKİP ET

Türkmen Dr. Ertan İskender, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, daha önce hayatını kurtardığı hasta tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Parmakları kopan Türkmen doktorun elinin bir daha ameliyat yapamayacak düzeyde hasar gördüğü öğrenildi. ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi ve Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü söz konusu saldırıyı şiddetle kınadı.

Çin Virüsü sürecinde en ön saflarda mücadele eden sağlık personellerine yönelik şiddetin sonu gelmiyor. Türkmeneli’nin ilçesi Tuzhurmatulu Türkmen Ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde perşembe akşamı birkaç haftadır herhangi bir rahatsızlığı olmamasına rağmen hastaneye gelip, taşkınlık yaptığı belirtilen Bayram Nargüner’in bıçaklı saldırısına uğradı. Dr. Ertan İskender, sırtından ve elinden bıçaklandı. Kopan parmağı, 4.5 saatte dikilen hekimin mesleğine devam edememe riskinin bulunduğu açıklandı. İskender’in geçirdiği ameliyatın ardından tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Erşat Salihi: Doktorumuza Yapılan Saldırının Cezasız Kalmayacağından Şüphemiz Yoktur

Türkiye’yi yasa boğan acı olaya tepkiler çığ gibi büyürken, ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi ve Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü de bir paylaşımda bulunarak çirkin saldırıyı kınadı.

ITC Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, dün çirkin saldırıya ilişkin yayımladığı mesajda, “Tuzhurmatu’da savaştan çıkmış, Türkiye’de eğitim görüp doktorluk yapan Ertan İskender, bir hasta tarafından bıçaklanmıştır. Genç Türkmen doktorumuza yapılan saldırının cezasız kalmayacağından şüphemiz yoktur. Olayın takipçisi olan Fahrettin Koca’ya da teşekkür ediyoruz.” dedi.

ITC Temsilcisi Tütüncü Saldırıyı Kınadı

Twitter hesabından dün yayımladığı paylaşımla, “Şifa veren ellere kıyılmasını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.” diyen Tütüncü şunları kaydetti:

“Üniversite eğitimini almak amacıyla Türkmeneli/Tuzhurmatu’dan gelen, Ankara’da başarıyla tahsilini yapıp tıp doktoru olan ve halen ortopedi cerrahi bölümünde ihtisasına devam eden genç kardeşimiz Dr. Ertan İskender’in bir hasta tarafından saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrendik. Şifa veren ellere kıyılmasını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddete son verilmesinin biran önce sağlanmasını temenni ediyoruz. Ertan kardeşimize, ailesine ve sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

DR. Ertan İskender'in Meslek Hayatı Tehlikede

 

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç ise acı olayı şöyle aktardı:

“Doktorumuz elinden bıçaklanıyor. Bu durum ileride mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum. Sağ elinde parmaklarını koparacak şekilde yaralanıyor. Sağ el bir ortopedist için çok önemli. Ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay bu.”

Saldırganın Hayatını Kurtarmıştı

Türkiye’yi derinden sarsan saldırıda, ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Başhekim Prof. Dr. Rahmi Kılıç’ın aktardığına göre İskender’i bıçaklayan saldırgan Nargüner, daha önce hastanede ameliyat oldu, ayak parmakları kesildi ve tedavisi yapıldı. Saldırgan Bayram Nargüner bir süre hastanede yattı ve intihara kalkıştı. Dr. Ertan İskender ise Bayram Nargüner’in intihar girişimini engelleyerek hayatını kurtardı.

Saldırgan Tutuklandı

 

Bayram Nargüner, çıkarıldığı mahkemede “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

erşat salihi ertan iskender bayram nargüner saldırı doktor ırak türkmen cephesi mehmet tütüncü