Erşat Salihi'den Şaibeli Seçimle İlgili Açıklama

TAKİP ET

Eski Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, Irak'taki şaibeli seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Irak seçimlerinde, Kerkük'te ve Telafer'de birçok okulda Türkmenlere oy kullandırılmamış, elektronik oy kullanma makinelerinde yaşanan sorun nedeniyle birçok okulda oy verme işlemi durdurulmuştu.

Gazeteci Vedat Yenerer ise Türkmenlere karşı kurulan komployu "Irak seçimlerinde Kerkük'te Türkmenlere büyük oyun! Oy kullanılan cihazların yüzde 90'ı çalışmıyor, parmak izi çıkmıyor. 3 saat kala Türkmen büyük çoğunluğu oy kullanamadan evine döndü. İnfial var. Türkmenler bir vekil bile çıkaramaz. Türkiye susuyor. Yazıklar olsun" ifadeleriyle anlatmıştı.

Şaibeli seçimlere ilişkin açıklama yapan eski Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Irak’taki seçimlerde, hem Türkmenlerin hem de Irak Türkmen Cephesi’nin üzerine çeşitli komplolar kuruldu. Irak’ta seçim sonuçları, her zaman olduğu gibi şaibeli bir şekilde açıklandı. Bunun yanında her zaman dediğimiz gibi, her kesim, bir yerlerden destek görmektedir.

Irak’taki Şiiler açık bir şekilde İran’dan, Sünniler de Körfez Arap ülkelerinden, Kürtler ise ABD’den destek gördüklerini açık bir şekilde beyan etmektedirler. Bizler de Türkiye’den destek gördüğümüzü söylemekten hiç çekinmiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, devlet, millet ve sivil toplum örgütleri olarak her zaman Irak Türkmenlerinin yanında olmuştur. Türkiye ile gönül bağından ziyade, kan bağımız bulunmaktadır."

Erşat Salihi'den Şaibeli Seçimle İlgili Açıklama