Ersin Tatar Erdoğan'ı Boykot Kararı Alan Muhalefeti İhanetle Suçladı: Rum Tarafı İle İş Birliği İçerisindeler

TAKİP ET

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı boykot etme kararı alan muhalefeti ihanetle suçladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'ı ziyaret edeceğinin bildirilmesi üzerine Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi Erdoğan'ın konuşacağı oturuma katılmama kararı almış ve TDP'den yapılan resmi açıklamada ”TDP Parti Meclisi bu akşam Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı.Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC Meclisine yapacağı ziyaret değerlendirildi.

Özellikle son yıllarda diyalog kurma fırsatı verilmeden; karşılıklı saygıya dayalı eşitler düzeyinde bir ilişki yerine, buyuran-biat eden bir anlayışın hakim kılınmak istenmesi; Kıbrıs Türk halkının iradesine, özgür ve özgün kimliğine yapılan müdahaleler başta olmak üzere, iddia edildiği gibi eşit egemen devlet yerine alt yönetim algısını güçlendirecek adımların atılması tespitinden hareketle ve son günlerde yurttaşlarımızın sebepsizce Türkiye’ye alınmamasının kaçınılmaz sonucu olarak, TDP 20 Temmuz günü gerçekleştirilecek Meclis oturumuna katılmama kararı aldı" denilmişti.

Boykot Kararı Tarihi İhanettir

Boykot kararına ilişkin olarak Kıbrıs Postası'na konuşan Ersin Tatar bu kararın tarihi bir ihanet olduğunu belirterek "Bu kararı alanlar Rum tarafı ile iş birliği içerisindeler. Türkleri EOKA’cı faşistlere teslim etmeye çalışıyorlar. Bu organizasyonun başında ise EOKA’cı Rum AKEL Partisinde’ milletvekilliği görevinde bulunan Niyazi Kızılyürek isimli biri var" dedi.

Erdoğan'dan rahatsız olan partilerin Türk düşmanı Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüştüğünü ve "mutlu pozlar" verdiğini söyleyen Tatar, "Şimdi Erdoğan’ı dinlemeye gelmeyiz açıklaması yaparak hem Kıbrıs Türklerinin iradesine hem de Türk halkına saygısızlık ediyorlar. Halkımız onların kime hizmet ettiğini bu vesile ile çok net gördü" diye konuştu.

"Kayıtsız şartsız Rum idaresine teslim olan ve milletimizin de teslim olmasını isteyen bu yapılar, Kıbrıs Türkü’nün tıpkı Batı Trakya’da olduğu gibi Kıbrıs’ta azınlık durumuna düşmesi için mücadele veriyorlar. Federasyon hevesiyle her tür tavizi vermeye hazırlar" diyen Tatar, "Kuzey Kıbrıs’ta şu an akan su Recep Tayyip Erdoğan’ın eseridir. Benim halkım vefalıdır, bu iyiliklere karşı nankörlük etmez, edenleri de unutmaz" ifadelerini kullandı.

Tatar bunun yanında bu rahatsızlığın Türkiye'nin Kıbrıs'ta taraftar olduğu iki devletli çözüm modelinden kaynaklandığını belirtti.

Ersin Tatar Erdoğan'ı Boykot Kararı Alan Muhalefeti İhanetle Suçladı Rum Tarafı İle İş Birliği İçerisindeler