Ersin Tatar Falyalı'ya 'Çok Üzülmüş': Değerli Bir Kardeşimizdi

TAKİP ET

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen Halil Falyalı'nın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Sedat Peker'in "Ortadoğu'nun uyuşturucu baronu" olarak nitelediği, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın kasetlerini elinde bulundurarak şantaj yaptığını iddia ettiği Halil Falyalı, dün KKTC'deki evinin yakınlarında otomatik silahlarla yapılan saldırıda hayatını kaybetti. 

Halil Falyalı'ya Silahlı Saldırı


Saldırıya ilişkin bilgi veren KKTC Polis Müfettişi Murat Bayram, saldırıda ateşlenen 31 merminin ele geçirildiğini ve 17 adet 7,62 mm ve 5 adet 9 mm çapında boş kovan, 9 adet de 7,62 mm çapında mermi çekirdeğinin olay yerinde tespit edildiğini belirtti.

Falyalı suikastına ilişkin açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Üzüntümü paylaşmak istiyorum, değerli bir kardeşimizdi, bu ülkeye yatırımlar yapmıştı, çok insana iyilik yapmıştı. Kendisine rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bizim yapmamız gereken bu işi takip etmek ve sorumluluları ortaya çıkarmak. Temaslarımı sürdürüyorum" ifadelerini kullandı.

Tatar ayrıca saldırganların adadan deniz yoluyla kaçmalarının mümkün olmadığını açıkladı. 

Halil Falyalı Kimdir: Kumarhane Güvenliğinden Uyuşturucu Ticaretine

halil falyalı ersin tatar kktc suikast sedat peker çok üzgünüm değerli bir kardeşimizdi