Erzincan'da Maden İşçileri, Sabah Çatlakları Görüp Amirlerini Uyardılar İddiası

TAKİP ET

Erzincan'da meydana gelen maden faciasında, işçilerin faciadan önce çatlakları gördüğü ve amirlerini uyardığı iddia edildi.

Erzincan İliç'te bulunan bir altın madeninin sahasındaki geniş bölgede siyanürlü onlarca ton toprak kaydı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda güvenlik, sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edilirken 667 işçiden 9'una ulaşılamadığı kaydedilirken facia ile ilgili olarak yeni bir iddia gündeme geldi.

Erzincan'da Altın Madeninde Toprak Kayması Meydana Geldi: Göçük Altında 9 İşçinin Olduğu Açıklandı

'İşçi Arkadaşlar, Amirlerini Uyardı'

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. Maden işçilerinin faciadan önce amirlerini uyardığını belirten Aksu, şu ifadeleri kullandı:

"Sabah işçi arkadaşlar çatlakları görmüş amirlerini uyarmışlar. Birkaç küçük taşeron çalışanlarını çekmiş bölgeden. Ama çalışma devam etmiş. 12 gibi dinamit patlatmalarının da etkisiyle Siyanürlü Liç sahası çöküyor. 9 arkadaşımız göçük altında. Kurtarma çalışmalarına 250 işçi kardeşimiz göçük alanın yukarıdan aşağıya kazma kürek tarıyor 2 saat önce. Hiçbir canlılık belirtisine ulaşamıyorlar. Az önce görüştüğümüz madenci kardeşlerimiz ayran içtik ama şiddeti baş ağrımız var dediler. Acilen doktora gitmelerini önerdim.”

İliç'te Maden Arama Kurtarma Çalışmalarında Görevli Askerlerin Çıplak Elle Siyanürlü Toprakta Çalışma Yaptığı Görüldü

İliç'teki Maden Ocağına Giden Binali Yıldırım'dan 'Siyanür' Açıklaması: Kimyasalın Bu Toprakta Olmadığı Düşünülüyor Ama Membranla Tedbir Alınıyor

 

Erzincan İliç Maden Faciası toprak kaydı siyanür amirlerini uyardılar