Erzincan'da Şiddetli Fırtına: Minare Devrildi, Çatılar Uçtu

TAKİP ET

Erzincan'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtına, kentteki birçok alanda hasara sebep oldu.

Erzincan'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli fırtına, kentteki birçok alanda hasara sebep oldu. Özellikle Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Akşemsettin Camisi'nin minaresi sabah namazının ardından fırtına yüzünden bahçeye devrildi. Minarenin devrilmesiyle birlikte çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Erzincan Öğretmenevi ve Ortaokulu Hasar Gördü

Fırtınanın şiddetiyle Erzincan'da yapımı süren Erzincan Öğretmenevi'nin çatısının bir kısmı hasar gördü. Ayrıca Erzincan Ortaokulu'nun çatısından da parçalar uçtu. Uçan parçaların yoldan geçenlere zarar vermemesi için yol trafiğe kapatılırken, düşen çatı parçaları nedeniyle bir otomobilde hasar meydana geldi. Ekipler, olay yerine gelerek çatılarda incelemelerde bulundu.

Şiddetli fırtına nedeniyle Erzincan'da yol kenarlarındaki çöp kovaları savruldu. Ayrıca bazı evlerin çatılarında da küçük çaplı hasarlar oluştu. Olay yerine gelen belediye ekipleri, çöplerin temizlenmesi için çalışmalarına hız verirken, vatandaşlar da evlerindeki hasarları tespit etmek için çalışmalar yaptı.

Polis ve İtfaiye Ekipleri Olay Yerinde

Erzincan'da meydana gelen fırtına nedeniyle oluşan hasarlar nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, olay yerindeki incelemelerini yaparak zarar gören bölgelerde çalışmalarını sürdürdü. Vatandaşlar da oluşan hasarları tespit ederek, gerekli yerlere bildirimde bulundu. Olayın ardından belediye ekipleri, çöplerin temizlenmesi ve zarar gören bölümlerin tamir edilmesi için çalışmalarına hız verdi.

erzincan fırtına çatı minare