Erzincan'da Uyuşturucu Operasyonu: Midesinde Afyon Sakızı Taşıyan İran Uyruklu 2 Kadın Yakalandı

TAKİP ET

Erzincan'da narkotik polisi, İran plakalı bir yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Aramada, İran uyruklu 3 kadın yolcunun midesinde afyon sakızı adı verilen uyuşturucu madde bulundu.

Erzincan’da narkotik polisi, İran plakalı bir yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Aramada, İran uyruklu 3 kadın yolcunun midesinde afyon sakızı adı verilen uyuşturucu madde bulundu.

Kadınlar, özel bıçaklarla çizilerek sızdırılan ve havayla temas ettikçe koyu kahverengi renk alan haşhaş özsuyundan elde edilen afyon sakızını yutarak Türkiye’ye sokmaya çalıştıkları belirlendi.

Polis ekipleri, kadınların durumlarından şüphelendikleri için hastaneye götürdü. Yapılan röntgen ve ultrason muayenesinde, kadınların midesinde toplam 95 parça halinde 693,3 gram afyon sakızı olduğu tespit edildi.

Kadınlar, midesindeki uyuşturucu maddeleri kusarak çıkardı. Afyon sakızının piyasa değerinin yaklaşık 70 bin lira olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Samıra T. (27), Khadıjeh S. (31) ve Raheleh Y. (32) adlı kadınlarla birlikte otobüste bulunan Allahnıaz S. (19) isimli erkek şüpheli de emniyete götürüldü. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

(DHA)

erzincan afyon sakızı uyuşturucu Narkotik iranlı kadın