Erzurum'da Bir Grup 'Ayakkabı Fırlatarak' İsrail'i Protesto Etti

TAKİP ET

Erzurum'da cuma namazı sonrası toplanan bir grup 'ayakkabı fırlatarak' İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.

Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde, cuma namazı sonrası Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Lala Paşa Camisi önünde toplanan bir grup İsrail'i protesto etmek istedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında 'basın açıklaması' yapan grup, daha sonra ayakkabılarını çıkararak fırlattı.

Bu En Aşağılayıcı Hareket

Kimsenin anlam veremediği bu harekete açıklık getiren İpekyolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyon Başkanı Muhammet Nuri Alim, ayakkabı fırlatmanın en aşağılayıcı hareket olduğunu belirterek kamuoyunu aydınlattı.

Alim, "Müslümanları katleden İsrail'i Allah kahretsin. Burada ayakkabı fırlatmamızın amacı İslam aleminde özellikle camilere ayakkabı ile girilmez. Bu en ağır en aşağılayıcı harekettir. Biz de ayakkabılarımızı İsrail'e fırlatarak onlardan daha aşağı bir mahlukatın olmadığını gösterdik. Bilindiği üzere daha önce de ABD başkanı, IMF başkanı ve Irak'ın eski cumhurbaşkanına ayakkabı fırlatılmıştı. Bu aşağılayıcı hareketi İsrail'e yaparak yeniden gündeme getirdik" ifadelerini kullandı.

Daha sonra ayakkabılarını geri giyerek araçlarına binen grup, oluşturdukları konvoyla "daha bitmedi" dercesine protestolarını sürdürdü.

 

 

erzurum yakutiye ayakkabı fırlatarak protesto ayakkabı fırlattılar israil filistin tepki protesto araç konvoy lala paşa cami cemaat grup etti