Esad, Erdoğan'ın 'Şam'a Heyet Gönderme' Teklifini Reddetti İddiası

TAKİP ET

Associated Press'e konuşan ancak ismini vermek istemeyen Lübnanlı bir siyasetçi Türkiye'nin İran aracılığıyla Suriye'ye mesaj gönderdiğini iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük sözlerle düşmanlık güttüğü bir meselede daha tam tersi istikamette politika izlemeye başlayarak Suriye diktatörü Beşar Esad’la görüşme olasılığına dair açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Associated Press’e konuşan Lübnanlı bir siyasetçi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran aracılığıyla Şam’a mesaj gönderdiğini iddia etti. Lübnanlı siyasetçi, Türkiye’nin Şam’a bir heyet göndermeye hazır olduğunu ilettiği ancak Suriye diktatörü Esad’ın reddederek üçüncü bir ülkede görüşmeyi uygun bulduğunu söyledi.

Haberle ilgili konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise İran aracılığıyla iletişim kurulduğu iddiasını reddederek Tahran’ın Suriye konusunda Türkiye’ye karşı pozisyonda olduğunu söyledi.

Yetkili, işgalci Rusya’nın Türkiye’yi Suriye’yle normalleşmeye teşvik ettiğini ancak henüz bir gelişme olmadığını söyledi. 

esad erdoğan şam heyet