Esad Kılıçdaroğlu'nu Suriyelilerin Geri Gönderilmesini Görüşmek Üzere Şam'a Davet Etti

TAKİP ET

Suriye diktatörü Beşar el-Esad, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Şam'a davet etti.

Suriye diktatörü Beşar el-Esad, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Suriyelilerin geri gönderilmesi konusunu görüşmek üzere başkent Şam'a davet etti.

Söz konusu davete nasıl karşılık verileceğine ilişkin olarak CHP'de günlerdir tartışıldığı ileri sürüldü.

Konuya ilişkin olarak KRT canlı yayınında açıklama yapan eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, "Benim edindiğim bilgi; kesinleştirdim. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Sayın Kılıçdaroğlu'na bir haber yolladı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun son yaptığı açıklamadan sonra, sayın genel başkan ne dedi? 'Biz Suriyelileri davul zurnayla memleketlerine göndereceğiz', kendi rızalarıyla zorla değil. Bunu yapabilmeniz için Esad'la masaya oturmanız lazım. Ordaki terör örgütlerinin varlığını sona erdirmeniz için de masaya oturmanız lazım.

Benim edindiğim bilgi, Esad Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından, açıklamanın tamamını tercüme ettiriyor ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Buyrun gelin bu konunun ayrıntılarını konuşalım' diyor. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu bu çağrıya bir cevap vermedi. Eğer önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi, Kürt sorunu konusundaki bu cesur tutumunu Suriye'ye de giderek ve Beşar Esad'la da görüşerek taçlandırırsa iki konuda da inandırıcılığını artırır. Bir 'Ben Kürt sorununu meşru bir zeminde HDP ile de konuşarak çözeceğim', iki 'Suriyelileri kendi rızalarıyla, Suriye devletinin de onayıyla Suriye'ye göndereceğim" diye konuştu.

 

Esad Kılıçdaroğlu'nu Suriyelilerin Geri Gönderilmesini Görüşmek Üzere Şam'a Davet Etti